STOPOVER

 

I helgen åkte jag hem till Sölvesborg och lämnade skolböckerna kvar i Lund för att måla julkort.

Jag upptäckte det när jag gick på ryssberget med den svala luften och sol i  ansiktet. Det var något oroligt inom mig som vägrade finna ro. Och när vi nådde upp till utkiksplatsen och träd, åkrar och vindkraftverk var det enda man kunde se så lät sig oron komma ut istället. Salta långsamma tårar längs med kinden. Utan någon anledning – kroppen hade bara för mycket att bära.

Efteråt tänkte jag på vad som får mig att må bra:
Jag mår bra av rörelse. Sitta på café med datorn och skriva skönlitterära texter för skojs skull. Eller att redigera bilder på photoshop. En tom målarduk eller ett akvarellpapper som kan fyllas med exakt det jag känner för och inte för att jag borde måla något. Av att då och då faktiskt prioritera ensamtid. Toute seule.

Samtliga saker ovan har prioriterats bort på sistone. Kanske helt logiskt när deadlines skymmer ens periferi. Men för att få balans. Andrum. Är det nog livsnödvändigt att faktiskt ta tid till sig själv.

Så igår natt efter jag målat 3 julkortsmotiv så rev jag fram ett tomt, nytt akvarellpapper och skvätte färg. Rakt ur hjärtat. När klockan närmade sig tre var jag nöjd. Och det där inom mig tillfreds.

Så mitt råd: Fråga dig själv vad som ger dig livskvalité och försök prioritera det. Dina andra måsten kan vänta lite.

Kram

2 kommentarer

  1. Så fint du har skrivit. Du är kreativ, en konstnär och du måste få utlopp för det som finns inom dig. Jag känner igen mig…även om jag inte är konstnär så är jag en väldigt kreativ person och jag mår inte heller bra när jag inte får skapa. Du är fantastiskt duktig, målar på ett sätt som tilltalar mig på djupet. Det finns så mycket känslor i dina verk, inget lämnas åt slumpen, utan jag kan bara sitta och titta på dem långa stunder. Nu har jag äntligen beställt några julkort, har glömt av… men ska nu låta julen vara så ska jag nog fundera på elefanterna också, ett djur som ligger mig varmt om hjärtat. Ha det gott och var rädd om dig och din konstnärssjäl. Trevlig helg!! /Lisa

    • Hej Lisa! Såg din fina kommentar nu! Känner igen din mejladress också, tack för att du både ville köpa julkort och I beg your pardon <3 Du ska veta att din kommentar värmer mycket, jag blir så glad över att min konst kan beröra. Du har rätt, man måste få utlopp för sin kreativitet, på ett eller annat sätt! Om ditt IG-konto är det jag misstänker det är så blev jag så glad och inspirerad i julas av din fina bild på renen och tillhörande pynt. Önskar dig ett gott nytt år! Varma hälsningar, Sara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *