En kväll i juni tog jag tåget över Öresundsbron och för att möta upp Linh Nguyen på Köpenhamns centralstation. Det kändes som ett kärt återseende, fastän vi bara träffats en gång.

Det var genom konstrundan jag träffade Linh, en danska med ursprung från Vietnam, som var på tur i Åhus och av en slump fått syn på min utställning. Förutom att hon köpte en av mina favorittavlor ”Amanda” så hamnade vi i ett långt samtal om allt mellan himmel och jord. Efteråt skrev hon till mig på Facebook och berättade om Club V, ett nätverk av        vietnameser, som skulle anordna en välgörenhetsmiddag i Köpenhamn och hon undrade om jag ville komma.

För er som inte vet så är jag adopterad från Vietnam, men då jag bott i Sverige sedan jag var blott några veckor gammal är det i princip bara mitt utseende och några extra namn på mitt pass: Thu Trang som avslöjar mitt ursprung. Faktum är att jag inte ens kan uttala mitt eget namn rätt och ibland kan jag tycka det är tråkigt att jag inte kan något om den vietnamesiska kulturen. Därför blev jag oerhört glad över Linhs förfrågan och tackade givetvis ja när hon frågade om jag ville bidra med två tavlor till auktionen.

Vi begav oss mot Restaurant Lêlê där personer i Club V hade samlats. Jag var lite nervös då jag varken kunde vietnamesiska eller förstå danska, men fastän jag hade svårt att uppfatta vissa namn var alla varma och snälla och pratade engelska med mig.

Anh Lê

Anh Lê, ägaren av restaurangen, introducerade Club V och tanken med det. Hon sa att fastän det bor över 20 000 vietnameser i Köpenhamn har hon inte många vietnamesiska vänner och att många andra känner likadant. Club V ger möjlighet att träffa andra vietnameser och samlar samtidigt in pengar till SOS barnbyar i Cà Mau – en by i Vietnam. Därefter följdes en presentationsrunda och en trerättersmiddag påbörjades

Maten bestod av klassiska vietnamiska rätter såsom vårrullar och allt var så himla gott! Kommer definitivt ta med min familj hit om vi åker till Köpenhamn.

Något jag noterade var hur unga alla såg ut! De jag trodde var några år äldre än mig visade sig vara närmare 40 år. Hoppas jag åldras på samma sätt..

Längs med bordet stod det massor av fina gåvor som skänkts av middagsgästerna och som sedan skulle auktioneras ut till desamma. Bland annat hade konstnären Phuc Van Dang bidragit med fyra tavlor.

Jag bidrog med printen Friends och ”There are plenty of fish in the sea” värda 349SEK/styck, men eftersom jag skulle jobba tidigt dagen efter kunde jag tyvärr inte stanna hela budgivningen.

När tåget åkte över Öresundsbron fick jag ett sms från Linh som meddelade att mina tavlor budats ut till ett pris på totalt 2600 DK. Över mig följde en våg av känslor. Var så tagen av hela upplevelsen och tacksam över att jag fått chansen att uppleva något som detta. Tack vare konsten.

Jag och Linh

Totalt samlades det in en summa över 20 000DKK som skänktes till SOS barnbyar i Ca Ca och två månader senare lämnar kvällen mig fortfarande varm inombords. Tack Linh för att du frågade med mig och tack alla ambassadörer i Club V för att ni ordnade så fint. Jag ser fram emot fler träffar!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *