I morse ringde väckarklockan redan 05.00, men eftersom jag jobbat 5-skift hela sommaren var det oväntat lätt att stiga upp. Sedan tog jag buss, tåg och buss till Korsavadsskolan i Simrishamn för valrörelsens första debatt! Detta var min tredje debatt någonsin och jag tyckte att det gick bra, även om jag var väldigt nervös. Det var två debatter, en timma vardera och huvudfokus var skola.

Foto 2014-08-28 09 25 39

10minuter innan debattstart ville lärarna att vi skulle förklara vad Demokrati var enligt MP i 30sekunder. Jag visste knappt vad jag skulle säga, men tänkte att de 30sekunderna glömdes bort ganska snabbt.
I andra debattillfället ställde eleverna många frågor, jättekul! Dock var det rätt många frågor som gällde just Simrishamn som jag tyvärr inte kunde svara på.

P1000391

+ Vi pratade om skola, och jag fick med mig hela publiken i båda debatterna.
+ Att eleverna var så involverade och att deras frågor var överordnat politikernas snack. När vi pratat om skola i en väldigt lång tid, så räckte en elev upp handen och frågade ”Bryr politiker sig bara om skolan eller bryr ni er om fritidsaktiviteter med?” <3
+ Efter debatterna kom det fram elever som ville veta mer och diskutera. Vi pratade mycket om elevinflytande och att få påverka sin egen skolsituation. Vi pratade också om hur viktigt det är med fritidsgård, och att den borde vara öppen oftare.

P1000393
+ När vi pratade om flyktingmottagande var alla partier överens (Sd medverkade ej) och när det var min tur att tala så sade läraren att jag hade 10s. på mig. Jag blev helt ställd och sade i en förkortad version om vikten av att prata MED istället för OM, gällande Simrishamns asylboende. Jag tyckte det blev flummigt, men efteråt kom Malva och Emma fram och frågade hur en kunde göra för att hjälpa till på Asylboendet. Jag blev så glad över att jag kunde inspirera andra, och när jag berättat lite om MPs prioriterade frågor visade det sig att de följt nyheterna och tyckte Åsa Romson var asball.

P1000397

I efter att ha åkt buss tillbaka till Lund, så fixade jag lite inför aktionen ”Mjölka oss på pengar” och sedan spelade jag Dennis och Malte in en podcast! I den tar vi upp intryck från veckan som gått, skolbesök och medlemsengagemang. Lyssna HÄR.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *