Igår eftermiddags började jag jobba på heltid för Grön Ungdom Syd, och oj vilken fart det är! Ska ändå försöka uppdatera här på bloggen kontinuerligt, för er som är nyfikna på hur det är att jobba i valrörelsen.

Igår började jag veckan med en mjukstart, då jag jobbat natt till 06.00 på morgonen. jag tackade Sölvesborg för denna sommaren och flyttade mina saker till Lund. Sen åkte jag och Dennis, min språkrörskollega, till Malmö och hämtade kampanjmaterial. Vi pratade ihop oss om veckans upplägg och när vi var klara så spatserade vi till valstugan i Lund.

P1000357

Där stod glädjespridarna Mätta och Axel, och vi passade på att ta en bild med Grön Ungdoms fina kampanjmaterial #redoför. Tror detta var första gången jag stod i valstuga någonsin, och det är verkligen hur mysigt som helst, älskar verkligen färgvalet i stugan!

P1000360

Efter att ha gått några rundor på stan så var vi såhär nöjda och trötta! Vi stängde valstugan för dagen och jag cyklade hem och fortsatte jobba.

Idag så besökte jag gymnasieskolan Spyken i Lund, med 4 andra Gröna ungdomar. Det bjöds på många bra samtal och nio nya medlemmar (mobilen dog, så kunde inte ta några bilder 🙁 ) Sedan hade jag och Dennis möte med vår valsamordnare! Jag tar tillbaka det jag sa med att skolor inte ville släppa in ungdomsförbund, nu är läget snarare att skolor drar och sliter i en. Jag, Dennis och Sigrid, lade pannorna i djupa veck för att försöka pussla ihop våra scheman. Jag tänker förundrat på valet 2010, då vi inte hade några anställda HUR lyckades de bemanna alla debatter och bokbord?

Sen har jag jobbat fram till nu. Gjort saker som ringa, mejla och ordna, men också börjat skriva på en debattartikel om gratis preventivmedel. Imorgon är det bokbord i Kristianstad som gäller. Vill passa på och skicka en STOR bamsemegakram till alla tappra miljöpartister som kämpar i valrörelsen. Fyfan vad grymma vi är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *