Snart börjar min heltidstjänst som språkrör, och jag sitter redan nu och ringer runt till skolor mm. för att fylla kalendern med så mycket som möjligt. Nu verkar dock alla ha lunch, så jag tänkte passa på att skriva om vad jag gjorde igår!

Foto 2014-08-21 16 11 27

Efter ett morgonskift tog jag tåget mot Malmö, för att spela in en podd med självaste Gustav Fridolin. Vi satt ihoptryckta i en liten skrubb, för att få bästa möjliga ljud, och pratade om skola. Tyckte det blev väldigt bra diskussioner även om jag var rätt nervös och sade lite konstiga saker. Låg faktiskt sömnlös halva natten och ångrade ca allting jag sade, men nu när jag lyssnade på podden imorse tyckte jag att det ändå blev lyssningsvärd. Finns att lyssna på HÄR.

Foto 2014-08-21 18 37 35

Därefter tog jag tåget till Hässleholm, för ett möte med Grön Ungdom Hässleholm. I bakgrunden höll MP på att fixa med affischer och det blev ett mysigt möte. Det var i Hässleholm jag började engagera mig och det är så otroligt roligt att Grön Ungdom är aktiva där igen.

Nu håller jag som sagt på att ringa en massa samtal. Något som kommer bli kul är att Ica i Lund nappade på att ha aktionen ”mjölka oss på pengar” med oss. Jag brukar alltid ha ett telefonmanus när jag ringer för att slippa bli nervös. Jag är en otrolig planerare så jag har både skolmanus, butiksmanus, tidningsmanus mm. Detta är verkligen ett hett tips, för ofta blir många rätt negativt inställda/skeptiska när man ringer från ett politisk parti.

När du skriver ett manus så tänk på att inte använda negativt laddade ord, använd t.ex. ordet aktivitet istället för aktion. Säg många positiva sidor med ditt förslag så att personen inte kan motstå att tacka ja. Manuset för att ”mjölka oss på pengar”  är t.ex.

Hejsan, Mitt namn är Sara och jag ringer från Grön Ungdom. Vi har en liten aktivitet som vi undrar om vi skulle få göra i samarbete med er. Den heter ”Mjölka oss på pengar” och går ut på att vi står utanför ingången, och delar ut lappar där det står att vi betalar mellanskillnaden om kunderna köper ekologisk mjölk istället för konventionell. Och då sparar dem helt enkelt kvittot och visar för oss när de handlat klart, och får då några enkronor tillbaka. Denna aktivitet har anordnats i flera städer innan, och fått väldigt positiv respons då det är ett positivt budskap. T.ex. när vi anordnade aktiviteten på Ica Supermarket i Sölvesborg, så uppmärksammades både vi och butikschefen i både radio och tidningen. Så, låter detta intressant?

När det gäller skolbesök är det mycket svårare, då många inte vill släppa in några ungdomspartier alls, pga SD. Fast det är väl bara för mig att fortsätta ringa runt, tills jag fyllt ut min kalender. Tänk, nu har jag bara 3 jobbnätter, 32timmar, kvar på Stora Enso – sedan är jag redo för att ge ALLT i valrörelsen. Kan knappt bärga mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *