Lovisa och Viktor gifte sig den 12 oktober 2019 och hade bokat mig i 12 timmar. Blev helt tagen av Lovisa och Viktors kärlek, deras gäster och inte minst MUSIKEN. En stund som jag minns extra mycket är när Viktor framförde en låt i kyrkan som han skrivit om Lovisa. Inte ett öga var torrt ?

Oktober är en så fin månad att gifta sig, och jag har frågat Lovisa och Viktor tre frågor om hur de resonerade kring sitt bröllop:

Hur tänkte ni när ni valde datum för ert bröllop?
Vi valde datum framförallt baserat på att det händer så mycket både under vår och sommar och att ha något att se fram emot när mörkret börjar komma och inget annat kul är inplanerat. Många har ju även fler saker inbokade under vår/sommar än under hösten, så det var endast ett par personer av de bjudna som inte kunde komma. Sen att vi båda är pollenallergiker bidrog ju också till att hösten kändes som det rätta valet. ☺️

 

Berätta om ert tema/ledord för bröllopet!
Vi ville framförallt att det skulle vara avslappnat och familjär stämning under hela dagen. Därför hade vi vänner som sjöng och spelade under vigseln, vi gjorde mycket av dekorationerna själva och tillsammans med vänner och begränsade antalet gäster, trots att det krävde att vi var tvungna att välja bort en del personer som man under andra omständigheter hade bjudit.

 

 

Om ni har tips till framtida bröllopspar, vad skulle det vara?

Här kommer tre tips:
1. Gör man mycket själv så tar allt mycket tid! Hade vi gjort om bröllopet hade vi tagit in cateringpersonal via lokalen vi hyrde och inte via en hotell- och restaurangskola som vi valde. Det hade sparat mycket tid både innan och efter bröllopet, då detta krävde mer noggranna genomgångar tillsammans med personalen innan och även att vi fick lägga mer tid själva med att återställa lokalen dagen efter.

2. Ett annat tips är att välja brudfölje och toastmasters med omsorg, för utan det gänget hade vi aldrig fått ihop allt varken under dagen eller under förberedelserna dagarna innan!

 

3. Många med oss har inte råd att ha tre-dagarsbröllop och då vill jag tipsa om att kvällen innan bröllopet samla åtminstone närmsta familj samt brudfölje med respektive på någon restaurang, så att man har möjlighet att hinna prata lite med dessa personer redan innan bröllopsdagen och att de får en möjlighet att lära känna varandra lite. Bröllopsdagen var över på några minuter kändes det som, och då var det skönt att man hade hunnit prata med ett stort antal dagen innan och hade tid att prata med andra gäster under bröllopsdagen. Sen var det även skönt att ha en tid att passa, så man inte fastnade med förberedelser sent in på kvällen dagen innan bröllopet!

Så, så stort tack Lovisa och Viktor för att ni tog er tid att svara. Era svar tror jag kommer hjälpa flera som läser det här inlägget. Är så glad över att ni valde mig som er bröllopsfotograf!

 

Lokal: Hermanstorpsgården
Blommor: Wilthorn blomster
Catering: Spoonery
MUA: Anduenas Make up
Klänning: Atelje Hedström
Kostym: Suitsupply 
Videograf: Anders Hallbäck

Läs också: Novemberbröllop – Johanna & Sebastian

Är du intresserad av mig som bröllopsfotograf? Klicka här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *