Slappna av framför kameran bröllopsfotograf Sara Thorngren

Mina bästa tips för att slappna av framför kameran. Ja, för som bröllopsfotograf vill jag inte fotografera stela eller uppställda bilder, tvärtom! Det ska vara äkta, personligt och spegla just det par jag har framför kameran. Såhär brukar jag förbereda mig:

Provfotografering

I alla mina bröllopspaket ingår en provfotografering då jag och paret kan lära känna varandra bättre. Innan vi fotograferar brukar vi ta en kaffe då jag ställer frågor som: Vad är er historia? Hur träffades ni? Berätta om förlovningen? Hur känns det inför bröllopet? Roliga historier och detaljer försöker jag sedan anteckna på Evernote i mobilen som jag sedan kan använda mig utav på bröllopet. Själva provfotograferingen gör också så att man som bröllopspar kan känna på hur det är framför kameran och få fina bilder till t.ex. bröllopsinbjudan.

Musik under fotograferingen

Tre månader innan bröllopet skickar jag ut ett planeringsdokument via google docs då jag bland annat ber paret lista 3 låtar som kännetecknar dem. Dessa lägger jag sedan till i en Spotifylista – en för lugna låtar och en för snabba låtar. Jag har nämligen nästan alltid musik under mina fotograferingar då det verkligen är stämningshöjare.

Med mig poserar paren sällan utan jag ger dem uppgifter som är fria för tolkning eller återskapar en historia som de berättat för mig. Här kommer tre tips på instruktioner som jag brukar använda!

Pussa varandra på fem ställen

Det här är absolut min vanligaste instruktion: ”Okej, nu vill jag att ni ska pussa varandra på fem ställen, munnen är en plats sen får ni använda fantasin ;)”.

Fyllehånglet

Kontentan i instruktionen brukar vara: ”Ni går hem från en utekväll och klockan är fyra på morgonen” sedan anpassar jag instruktionen efter parets historia. I Lovisa och Viktors fall sa jag t.ex: ”Okej nu vill jag att ni ska gå mot mig. Ni har varit ute och träffats på Hallands, klockan är halv tre och ni är på väg att köpa falafel. Det är lite snurrigt så ni går lååångsamt, kanske blir det lite fyllehångel också?”

Boomerangen

Det här är kanske inte den vanligaste instruktionen jag brukar ge, men den brukar leda till mycket skratt! Boomerangen går ut på att man ska springa och ”svinga” den andra som kommer tillbaka som en boomerang.

Ja egentligen finns det ingen hejd på instruktioner. Det kan vara att öva på brudvalsen eller stå tätt ihop och värma upp varandra, bara fantasin sätter gränser!

  • Vill du ha tillgång till mina Spotifylistor jag använder 2019? HÄR är den lugna och HÄR är den i snabbare tempo.
  • Vill du veta mer om mig som bröllopsfotograf? Klicka HÄR
  • Hösten 2020 släpper jag en webbutbildning om marknadsföring av bröllopsfoto. Vill du veta mer? Signa upp dig på mitt nyhetsbrev här:


 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *