En lördag i oktober träffar jag Louise och Jakob på ett café i Lund. Det är i stunder som dessa jag tänker på hur hur människors vägar korsas ändå. Louise har följt min konst sedan jag ställde ut mina första tavlor i Hässleholm år 2013 och jag träffade henne för första gången på en julmarknad i Lund. Då berättade Louise om hennes pojkvän, Jakob, visst hade vi gått i samma årskurs i gymnasiet? Och javisst! Även om Jakob och jag gick olika gymnasielinjer så pluggade vi ”snabbmatte” ihop i 1,5år, tills jag hoppade jag ner till vanliga matteklassen. Nu, flera år senare, så ska jag få fotografera Louise och Jakobs bröllop.

Över en varsin kopp te lär vi känna varandra bättre. Louise berättar hur de träffades på tennisträningen, men att det dröjde ett år innan de blev ett par. Jakob berättar hur han gick tillväga när han friade förra sommaren (fick se en film efteråt och började seriöst böla så fint det var). Sen går vi igenom hur långt de kommit med bröllopsplaneringen, om hur de känner med en first look eller inte (ja!) och jag berättar hur jag jobbar som bröllopsfotograf.

Vi har aldrig blivit fotograferade av någon annan innan så vi är lite nervösa

Därefter spatserar vi till stadsparken för att provfotografera. Det är mitt jobb som fotograf att få er att slappna av, säger jag. Ni kommer inte märka av att jag är här tillslut.

Och WOW, det ser inte ut som att de gjort något annat än att stå framför kameran!  Louise och Jakob var öppna för att prova lite olika fotoställen i parken. Fastän det ingår 5 högupplösta bilder i mina fotopaket blir det ofta fler.

 

Mina absolut favoritfotografier är de som togs framför fontänen. Ljuset föll helt fantastiskt och det kändes nästan som om vi var i Jardin de Tuileries och inte i stadsparken i Lund.

Vi hittar ett helt magiskt träd. Nästan som Alice i Underlandet!

Eftersom de träffades på tennisbanan lekte vi runt lite med tennisbollar.

 ’

Louise och Jakob gifter sig och har bröllopsfest på Örtofta slott. De har bokat in mig för 12 timmar och jag kommer vara med från förberedelser till dansen sent på kvällen. Tack för att jag får föreviga er kärlek ❤️ Jag längtar redan till er bröllopsdag!

Tänk att vi kunde bli så bra på bild?

Letar ni bröllopsfotograf? Klicka här för mer information.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *