I slutet av mars flög jag från Australien och Mattias från Sverige för att mötas upp på Bali i 2,5veckor. Distansförhållandets ljuspunkt. Idag redigerade jag alla bilder från resan och tänkte att det skulle passa bra med en liten (men bildrik) Bali-guide.

CANGGU

Att göra: Strandhäng – Vår favorit var Echo Beach och om kvällarna satt vi i en varsin sackosäck och tittade på solnedgången. Vi försökte surfa också, men vågorna var lite läskiga. Träna – Vi var i Canggu i sex dagar och passade vi på att träna på Victory Gym som var utrustat med det mesta man behövde. Skateboard – vi tog moped till Kuta och deras skatebana. Detta är ett perfekt ställe för nybörjare då man kan hyra både bräda, hjälm och skydd, något som jag utnyttjade till fullo. Dagstur – en dag tog vi mopeden till Seminyak. Gick runt lite i butikerna, sen gick vi in på Potato Head beach club och hängde vid deras infinity pool. Gå dit tidigt om du vill få plats i solsängarna, det är nämligen ett kösystem för att få plats.

Äta: Betelnut Café hade absolut bästa smoothie bowlsen. Vi tyckte också om The Loft, The Crate och Café Organic. Bästa frukosten var dock på The Fat Turtle i Seminyak, då vi åt smashed avocado, våfflor med nutella och pannkakor med topping och glass. Så oerhört gott. Om kvällarna återkom vi till Ji Restaurant Bale Sutra, en rooftop restaurang som serverar japansk mat. Utsikten, atmosfären och maten magisk. Blev en riktig favorit då vi åt där totalt fyra kvällar.
Skateboardpark i Kuta
Potato head club
Frukost på Café Organic

GILI T

För att komma till Gili T åker man båt i lite mer än två timmar. Väl på ön går djur fritt och  häst och vagn är enda färdsättet. Här stannade vi i fyra dagar.

Att göra: Bada Det var så varmt på Gili T så vi gjorde inte mycket mer än att bada, både i hav och pool. Snorkla – Vi åkte på en snorklingutflykt för en dag mellan de olika Gili Öarna. Cykla – Hyr cyklar och utforska ön. Det fanns många fler saker att göra på Gili T, men jag och Mattias gjorde inte så mycket alls. Jag kommer ihåg en kväll extra mycket. Då satt vi och lyssnade på live-trubadur. Efteråt dansade vi, smått berusade, på strandkanten till musiken som spelades i klubben intill.
Äta: Vår godaste frukostar åt vi på Banyan Café. Där var wi-fi relativt snabbt, vilket passade oss bra som behövde plugga. Mysigaste stället vi åt middag på var Pituq Café, vegetariskt och otroligt vällagat.

Snorkling vid Gili Öarna

UBUD

I Ubud bodde vi ensamma mitt ute i ett risfält. Vi hade en privatchaufför varje dag, som vi förlitade oss helt på. Han tog med oss till vattenfall, tempel, konstbutiker, kaffeprovning, fjärilspark och valde vilka restauranger vi skulle äta på. Detta passade oss bra då vi inte gjort någon research innan och jag tyckte allt var sevärt utom fjärilsparken, den kan ni nog skippa!

På risfältet där vi bodde

 

Grönskan intill Tengall fall

 

Tengall fall

ULUWATU

Södra delen av Bali var min absoluta favoritplats. Vi besökte en strand om dagen, den ena vackrare än den andra med kristallklart vatten. Jag tyckte det var skönt att Uluwatu var relativt orört och lite mindre turism jämfört med resten av ställena vi besökte.

Att göra: Åk till stränderna! Vår favorit var Padang Padang, gå längs med strandkanten så hittar du en magisk grotta och andra fina smultronställen. Sedan tyckte vi om Uluwatu beach då vi istället för att ligga på stranden, gick uppför trapporna och hittade en infinity pool. Där låg vi helt för oss själva och tittade på surfarna nere i havet. Vi besökte också Dreamland beach och Bingin beach. Mitt tips är att åka till stränderna när det är lågvatten. Vid Uluwatu beach och Dreamland beach var vågorna så höga att det var farligt att bada.
Padang Padang
Grotta i Padang Padang

 

Uluwatu beach

Infinity pool uppe bland klipporna
Uluwatu Beach

 

 

 

 

 

 

 

 

Dreamland beach

Bingin Beach

När jag tänker på Bali tänker jag på pirret i magen och lyckotårarna.  Bali kommer alltid ha en speciell plats hos mig <3

Jag hjälper gärna dig som behöver hjälp med bröllopsfotografi eller om du vill pryda väggarna med ett nytt tavelmotiv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *