P1000449

Vilken hektisk dag! Började tisdagen med att åka till Parksskolan i Osby. Där hade högstadiet en politikdag och alla elever hade frågor de ville ställa till oss politiker. Roliga och varierande frågor, men många! Pratade nonstop med alla elever, sedan var det en kvarts lunch innan det var dags för debatt.

P1000452
Jag tyckte debatten gick bra, och den innehöll lite andra frågor än vanligt som t.ex. vad vi ville göra för att underlätta det för funktionsnedsatta och om vargjakt.

P1000454

Efter debatten sprang jag till stationen och tog buss + tåg till Sölvesborg. Där spelade jag och Linh, min lillasyster som står 3a på kommunlistan i MP Sölvesborg, in ett radioprogram på Sölvesborgs närradio. Jag och Linh hade fått skriva manuset själva och vi diskuterar om hur det var att växa upp som adoptivbarn i Sölvesborg, en stad där alla känner alla och vi bara var ”Sara” och ”Linh”, och sen gå gymnasiet i en annan stad och bli bemött utefter sitt utseende. Linh berättar bland annat att hon stavar sitt namn som Linn Thorngren och utelämnar en bild på sig själv, när hon skriver sitt CV, för att få en rättvis chans.

P1000465

Vi pratar även om klimat, skola och jämställdhet och jag tyckte programmet blev riktigt mysigt. Det enda misstaget vi gjorde var att vi hade med oss låtar för sammanlagt 36minuter, och programmet skulle pågå i 45minuter. Vi fick sålla ut rätt rejält, men jag fick med min Justin Bieber-låt iaf 😀 Radioteknikern var mycket nöjd och sa att vi gärna fick spela in fler program, något jag gärna gör igen. Programmet kommer sändas hela nästa vecka i Sölvesborg på 92,0.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *