Nu är det bestämt, i september ska jag medverka i en radiointervju på kanalen Din Gata. Intervjun pågår i två timmar, varav en är timme musik, och jag kommer få möta ett annat ungdomsparti. Det känns superroligt, helst eftersom Din Gata spelas titt som tätt i lägenheten hemma i Lund, men också riktigt nervöst. I livesändning finns alltid risken att du gör bort dig och/eller får en oväntad fråga. Men vet du? Jag tycker det kan vara så.

Det finns en bild av politiker som insatta, pålästa och kunniga inom allt. Enligt mig är den felaktig, politiker är vanliga människor som vill förändra samhället åt ena eller andra hållet. Tyvärr tror jag att bilden av den omänskligt insatta politikern som avskräcker andra från att vara politiskt aktiva. För att en inte kan eller vet tillräckligt, och inte heller har tid att avsätta för att bli så pass påläst för att kunna engagera sig. Den bilden vill jag motarbeta. Jag vill visa att politik inte är något som ”andra” sysslar med utan att du och dina åsikter också behövs. Det finns inte någon mall för hur en politiker ska vara. Den politiska arenan ska inkludera en brokig skara människor med olika bakgrunder, som sammanförs på grund av deras värderingar om vad för samhälle de vill leva i. Det är förutsättning för en fungerande demokrati.

Så om det kommer en oväntad fråga eller om jag råkar säga något konstigt, så får det krydda till radiosändningen lite, helt enkelt. Det betyder inte att jag inte kommer läsa på och förbereda mig ordentligt. Jag tror bara att ibland kan ett uppriktigt svar och en gnutta självdistans nå ut bättre än ett välformulerat avancerat ickesvar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *