P1000027

Jag mår nästan som bäst när jag får pyssla och vara kreativ, och jag tänkte försöka dela med mig av projekt någon gång i veckan här på bloggen. Det kan handla om att måla, sy snickra eller göra något som detta: ett Ryck upp dig-kit!

Min svärmor har gått runt med ett brutet ben i foten i över ett halvår. Nu har hon opererats och får därför inte stödja på foten, istället går hon omkring på ett konstruerat metallben. Hon kan inte äta för mycket, då hon inte kan motionera och alternativen av sysselsättning som sängliggandes är knappa. Min svärmor är i vanliga fall glädjen själv och det är tråkigt att se henne så uttråkad och nedstämd, så jag bestämde mig för att göra ett Ryck upp dig-kit till henne.

Har du någon i din närhet som behöver piggas upp/gått igenom en operation/är sjuk så är detta pyssel något för dig. Dessutom är det jättelätt.

Mitt Ryck upp dig-kit innehåller:

P1000030

– En idéburk med lappar med olika tips på vad du kan göra när du är uttråkad.

Ta en gammal glasburk (jag hittade en som innehållit inlagd gurka) och papper i valfria färger som du klipper ut i små papperslappar.  På dem skriver du sedan saker en kan hitta på när en är uttråkad. Det krävs en del fantasi, men jag frågade min omgivning om tips och kom på rätt många saker tillslut. Tyvärr kan jag inte avslöja vad jag skrev, då min svärmor inte läst alla lappar ännu, Hon drar ungefär två lappar om dagen.

P1000031

– RAW-chokladbollar.

De är fasligt goda, utan att innehålla socker och stillar dessutom sockersuget. Win-win inom alla kategorier!! Recepet är härifrån.

Mixa till mjöl:
1,5 dl solroskärnor
2 dl hasselnötter
1,5 dl valnötter

Mixa i annan bunke:
2 dl vattenbadade dadlar
ca 70 gram 86% smält choklad
ca 3 msk rå honung
1 dl starkt kaffe
4 rejäla msk kokosolja

Rör ihop alltihopa +
En nypa salt
1 tsk vaniljpulver
6-8 msk kakao

Tillsätt ev. mer vätska/kakao/choklad/nötmjöl/honung för rätt konsistens och smak. Rulla i valfri topping och lägg i en glasburk. Jag använde en gammal marmeladburk, men skulle nog tagit en större om det fanns hemma. Bollarna förvaras bäst i frysen.

P1000045

– Boken ”Can you keep a secret?” av Sophie Kinsella.
Denna bok tipsar jag alltid om då den alltid leder till många skratt. Jag läste den för första gången för tre år sedan, och tycker fortfarande den är hysteriskt rolig. Såklart är valet av bok upp till dig, men om du/din kamrat som behöver uppmuntras inte läst boken, så rekommenderar jag den varmt!

P1000042

Jag klippte ut och klistrade på egna pappersetiketter på glasburkarna och pyntade locken med prasselpapper och överblivet paketsnöre. Et voila! Barnsligt enkelt pyssel, som dessutom är mycket uppskattat.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *