Sommarbröllop i Skåne kan se ut på många olika sätt. Caroline och Kristian valde att gifta sig på Fulltofta slott, i Hörby. En underbar bröllopslokal som förenar de skånska slätterna med sydeuropeiska inslag. Jag fotograferade åtta timmar av Caroline och Kristians bröllopsdag den 24 juli, och till det här inlägget har de delat med sig av sina bästa tips till er som planerar bröllop. Var redo för en stor dos inspiration!

Hur tänkte ni när ni planerade & valde datum för ert bröllop?
Vi planerade bröllop från sommaren 2019 fram till sommaren 2021 när vi gifte oss. Vi visste att vi ville ha ett bröllop mitt i sommaren, men utöver det var vi i slutändan tvungna att vara flexibla! Vår bröllopsdag 24 juli 2021 var vårt tredje planerade datum. Tredje gången gillt! Vi ville ha ett sommarbröllop för att själva vara lediga innan och efter bröllopet, samt för att kunna ha en utomhusvigsel med förhoppningsvis (!!) fint väder! I slutändan var platsen viktigare än datumet och pandemi + flytt av bröllopsdatum + jobb gjorde att vi landade på vårt datum. Vilket var tur för veckorna efter vår bröllopsdag regnade det och blåste storm!

Berätta om ert ledord för bröllopet!
Vårt ledord när vi planerade bröllop var att våra gäster skulle komma på ett roligt bröllop! Det skulle vara en avslappnad, härlig, rolig och fin dag. Mat och dryck var viktigt samt att alla gäster skulle kunna luta sig tillbaka och njuta av hela dagen. Detta hjälpte våra fantastiska toastmasters, personalen på Fulltofta Slott samt du och din assistent Ida oss med! Alla våra gäster var så imponerade av det proffsiga jobb ni alla bidrog med. 

Att boka dig som fotograf samt att hålla bröllopet på just Fulltofta Slott var de bästa besluten vi kunde tagit. Det blev precis så härligt och avslappnat, men samtidigt högtidligt, som vi hade planerat för!

 

Om ni har tips till framtida bröllopspar, vad skulle det vara?
Jag (Caroline) kan ha svårt att släppa kontrollen och vilka planera allt i detalj. Mina bästa tips för att vara 100% lugn och kunna njuta när bröllopsdagen väl är där: 

1. Planera i god tid, skjut inte upp saker! Försök vara klar med så mycket som möjligt veckan innan, så du kan njuta av veckan då du äntligen gifter dig! Skriv checklistor och bocka av det som är färdigt. 


2. Omge dig av personer du litar på som du vet kommer hjälpa dig! Om det så är personal, fotograf, tärnor eller toastmasters. Förmedla tydligt vad det är ni vill och önskar av er bröllopsdag och släpp sedan ansvaret. Lita på att människorna runt dig kommer göra allt de kan för att uppfylla era önskningar! 

3. När dagen väl är kommen, njut! Stanna upp. Går saker fel så skratta och ta det med en klackspark. Se till att personal och gäster vet vem de ska vända sig till så att ni bara kan njuta av er dag och att umgås med era gäster.

Sista tipset! Bröllop är fullt av ”måsten” och traditioner. Skit i det! Gör precis det ni tycker passar er. För oss var det att låta alla som ville hålla tal att göra det, ha fokus på god mat och dryck, ha en personlig vigselceremoni och att ha gott om tid att umgås. Inget fick kännas stressat! 

Stort tack Caroline och Kristian för att ni valde att boka mig som er bröllopsfotograf ❤️

Fotograf: Sara Thorngren Wedding
Fotoassistent: @idablychert
Bröllopslokal: @fulltoftaslottfestsal
Florist:@blomsterpagen
Tårta: Patisseriet Lund
Klänning:@morileeofficial
Kostym: @VOLT
DJ: @anderscederholm

Vill du veta mer om mig som bröllopsfotograf? Klicka HÄR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *